masini fa'apipi'i pine/tafi uaea masini crimping crimping/ta'i ta'i muamua masini fa'apipi'i

Feso'ota'i Press-fit mo ECU ta'avale

Yoshiyuki NOMURA, Yasushi SAITOH, Kingo FURUKAWA,
Yoshinori MINAMI, Kanji HORIUCUL ma Yasuhiro HATTORI
Vaega Su'esu'e Fa'atekonolosi Autu, Si'osi'omaga ma So'oga Vaega R & D
AutoNetworks Tekonolosi
Abstract-O se mea fa'apipi'i fa'apipi'i mo ta'avale taga ea fa'aeletonika
pulea iunite (ECUs) na atiina ae ma siitia atu i le telegaosiga vaega e Sumitomo Wiring Systems, Ltd. maAutoNetworks Technologies, Ltd. i le 2005.
O se feso'ota'iga lolomi-fit o se feso'ota'iga eletise e leai se soldertekinolosi, lea e fa'aogaina ai le malosi fa'afeso'ota'i masini na gaosiai le va o pu i luga o se laupapa matagaluega lolomi (PCB) mafa'amau e lapopo'a teisi le lautele nai lo le pulautele.
O lenei tekinolosi ua lauiloa lautele talu ai nei o se fuafaasaga i le "Lead Free Manaoga" o mea e aofia aimasini eletise/eletise.
Mo le faʻaogaina o lenei tekinolosi i fesoʻotaʻiga taʻavale,e tatau ona tatou amanaia le sili atu ona ogaoga le siosiomagatulaga manaomia.
O le mea lea, o se feso'ota'iga fa'apipi'i mo ta'avale ECUs taga eaua fa'amanuiaina le atina'e ma fa'atosina mai le 2005.
E le gata i lea, ua fausia foi e le au tusitala se ituaiga fou o faigatafa'apipi'i apa i fa'amau, e taofia ai le soloia o apai le taimi o le fa'aofiina, e mafai ona i'u ai i se pu'upu'uluga ole PCB.
Keywords- Ta'avale ECUs, Fa'atuatuaina Feso'ota'iga, Mea Malosi
Fa'apalapala, E leai se ta'ita'i, Feso'ota'iga Fa'asalalau.
FOLASAGA
A. Ta'ita'i Sa'oloto Manaoga ma Press-fit So'oga
O loʻo i ai le faʻaogaina o le lalolagi i le faʻaumatiaina o mea matautia
mea mai masini eletise/eletise (ex. RoHSFaatonuga [1]).Aemaise lava, o le atinaʻeina o solder e leai se totogiose fa'amuamua fa'anatinati mo pisinisi eletise/eletisei le lalolagi atoa.
I le isi itu, i le vaega o mea tau eletiseiunite pulea (ECUs), o loʻo i ai le fiafia i solderless lomitusi-fittekinolosi feso'ota'iga mo le fa'apipi'iina o le ituaiga fa'aofi e ui lava-puvaega, e pei o connectors, lea na ausia muamua e atafega po'o galu fa'a sosolo.
E ui lava o lenei tekinolosi ua faʻaaogaina masanii le itu o mea tau feso'ota'iga i nai aso ua mavae
o le tele o tausaga, sa i ai le tele o fa'amoemoega o la latou fa'aoga i feso'ota'iga ta'avale, talu ai nei e fa'atatau i faiga e pulea ai mana'oga e leai se totogi.
O se feso'ota'iga lolomi o se ituaiga o feso'ota'iga fa'atekonolosi eletise, lea e fa'aogaina ai le malosi fa'afeso'ota'i fa'ainisinia e fa'atupuina i le va o pu i luga o se laupapa fa'asalalau lolomi (PCB) ma fa'amau e lapopo'a teisi le lautele nai lo le lautele o le pu, e pei ona fa'aalia i le Ata. .1.
yichuan
O lenei tekinolosi e iai foʻi faʻamanuiaga faʻaopoopo o le (I) Leai se faʻavevelaina faʻaopoopoga mo masini faʻapipiʻi luga, (2) E le manaʻomia le faʻaogaina o palasitika faʻafefe vevela mo le fale fesoʻotaʻi, aua o le faʻaogaina o le faʻaogaina (ie Press-fit connection) o loʻo faia i le. vevela o le potu o loʻo faʻamatalaina i le Laulau I.
 
yichuan2

Fa'atagaina laisene fa'aoga fa'atapula'a i: Cornell University Library.Sii mai ia Novema 11,2022 ile 05:14:29 UTC mai IEEE Xplore.E fa'agata tapula'a.


Taimi meli: Tes-02-2022